ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Official Newsletter

 

 

 

ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

ΧΡΗΣΙΜΑ

 

 

 

 

Βρείτε μας στα Social Media 

Facebook 

 

Linkedin 

 

Twitter 

 

YouTube

H ιδιωτική σύνταξη ως ασφαλής αποταμίευση

Του Πέτρου Παπαναούμ*
Το ζήτημα της ιδιωτικής σύνταξης θα μας απασχολήσει έντονα τους αμέσως επόμενους μήνες και καλό είναι, καταναλωτές και επαγγελματίες, να είμαστε σωστά και έγκαιρα πληροφορημένοι για τις εξελίξεις που έρχονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Το διανεμητικό μοντέλο συνταξιοδότησης που εφαρμόζεται στην χώρα μας, είναι καταδικασμένο να αποτύχει σε μια οικονομία αφενός με μεγάλο ποσοστό διαφθοράς και αφετέρου με τον λόγο εργαζόμενων / συνταξιούχων να κοντεύει στο 1:1. Πολύ απλουστευμένα, αυτό σημαίνει ότι ο κάθε εργαζόμενος σήμερα «συντηρεί» έναν συνταξιούχο, την ίδια ώρα που το εισόδημα μειώθηκε αισθητά (μειώθηκαν μεν και οι συντάξεις, δυσανάλογα δε).

Αυτό, σε συνδυασμό με την γενική τάση της Ευρώπης να ελαττώσει σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνικές παροχές (αποσκοπώντας την μείωση του κόστους παραγωγής, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί τις ασιατικές αγορές), οδηγεί στην ανάγκη κάλυψης των αναγκών μας μέσω ιδιωτικών προγραμμάτων, όπως αποταμιευτικά - συνταξιοδοτικά ή προγράμματα υγείας με σκοπό την διατήρηση της ποιότητας της ζωής μας στα επιθυμητά επίπεδα.

Τι είναι όμως η ιδιωτική σύνταξη;

Η ιδιωτική σύνταξη είναι ένα απολύτως ανταποδοτικό σύστημα συνταξιοδότησης που παρέχεται από ασφαλιστικές εταιρείες και αποτελεί ένα ιδιωτικό αποταμιευτικό πρόγραμμα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός προγράμματος ιδιωτικής σύνταξης που πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές είναι τρία:

  • το ποσό καταβολής (κεφάλαιο), 
  • το εγγυημένο επιτόκιο και 
  • η διάρκεια ισχύος.


Το ποσό καταβολής καταβάλλεται περιοδικά (μηνιαία, ετήσια κ.ο.κ. ανάλογα την εταιρεία).

Το εγγυημένο επιτόκιο, αποτελεί το μηνιαίο ποσοστό αύξησης του κεφαλαίου που η εταιρεία εγγυάται ότι μπορεί να προσφέρει. Το επιτόκιο αυτό διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία και εξασφαλίζεται μέσω των επενδύσεων που κάνει η εταιρεία. Το ανώτατο όριο που επιβάλλεται από την Ελληνική Νομοθεσία σήμερα ανέρχεται στα 3,35%.

Τέλος, η διάρκεια ισχύος ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος είναι παράμετρος που επιλέγει ο ενδιαφερόμενος και κυμαίνεται από 15 έως 40 έτη.

Σε ποιους απευθύνεται;

Ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μπορεί να το κάνει ένας γονέας για το παιδί του, ή ένας ενήλικας για τον εαυτό του ή την/τον σύζυγο, θέτοντάς τους δικαιούχους σε περίπτωση απώλειας ζωής.

Το ύψος του ποσού καταβολής ξεκινάει από 300 – 400 ευρώ τον χρόνο και φτάνει έως  3.000 – 5.000 ευρώ το χρόνο. Ως εκ τούτου, απευθύνεται σε μεγάλο εύρος οικονομικών στρωμάτων.


Συμπερασματικά

Οι εταιρείες που μπορούν πραγματικά να προσφέρουν το ανώτατο επιτόκιο (3,35%) είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτόκιο αυτό θα μειωθεί, παρασύροντας όλες τις εταιρείες σε χαμηλότερα εγγυημένα επιτόκια.

Ακόμη όμως κι αν μειωθεί κάποιες μονάδες, ένα επιτόκιο της τάξης του 2% – 3% είναι ιδιαίτερα υψηλό, εάν το συγκρίνουμε με σημερινά επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων τραπεζών και δεδομένου ότι το ποσό καταβολής είναι αρκετά μικρότερο.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι κάνοντας ένα συμβόλαιο με ένα συγκεκριμένο τρέχον εγγυημένο επιτόκιο, το εξασφαλίζουμε για όλα τα χρόνια που διαρκεί το συμβόλαιό μας.

Τέλος, ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η επιλογή μιας κατάλληλης και αξιόπιστης ασφαλιστικής εταιρείας. Τα κριτήρια φερεγγυότητας θα αποτελέσουν αντικείμενο επόμενου άρθρου που θα δημοσιευθεί πολύ σύντομα.

* O Πέτρος Παπαναούμ είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός. Είναι στέλεχος της εταιρείας ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί, Υπεύθυνος πωλήσεων και marketing και είναι εξειδικευμένος Σύμβουλος Ασφάλισης με την πιστοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.ergon-consultants.gr