ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Official Newsletter

 

 

 

ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

ΧΡΗΣΙΜΑ

 

 

 

 

Βρείτε μας στα Social Media 

Facebook 

 

Linkedin 

 

Twitter 

 

YouTube

Η «Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου» μπαίνει στη ζωή των ιδιοκτητών ακινήτων

hlektroniki-taftotita-ktiriouΠραγματικότητα θα αποτελέσει σε λίγες μέρες η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, αφού κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στη δόμηση και τα ακίνητα.

Για πρώτη φορά θα αποτελέσει υποχρέωση όλων των ιδιοκτητών, η καταγραφή των ακινήτων τους δημιουργώντας έναν ηλεκτρονικό φάκελο – ταυτότητα του ακινήτου τους. Αυτός ο φάκελος θα περιλαμβάνει σχέδια αναλυτικής αποτύπωσης όλων των χώρων των ακινήτων, κτηματολογικά στοιχεία και ενημερώσεις των μεταβολών που μπορεί να πραγματοποιηθούν κατά τα διάρκεια του χρόνου ζωής τους (εργασίες, τροποποιήσεις κλπ.). Με αυτό τον τρόπο το Κράτος επιδιώκει να δημιουργήσει μια οργανωμένη βάση δεδομένων σχετικά με το κτιριακό απόθεμα της χώρας που θα διευκολύνει το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών για τον έλεγχο νομιμότητας των κτιρίων.

Διαβάστε εδώ συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου

Ο φάκελος θα συντάσσεται από μηχανικούς και θα φυλάσσεται σε ειδικό χώρο εντός του κτιρίου με ευθύνη των ιδιοκτητών. Για οποιαδήποτε αλλαγή επέρχεται στο κτίριο (εργασίες, τροποποιήσεις κλπ.), θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να ενημερώνουν την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου.

Κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να μεριμνά ώστε η ταυτότητα του κτιρίου να επανελέγχεται από μηχανικό στο χρονικό διάστημα που ορίζεται από το Νόμο ανάλογα τη χρήση του (δείτε εδώ αναλυτικά). Επίσης ορίζονται, αναλόγως της κατηγορίας του κτιρίου (κατοικίες, βιομηχανίες, εμπορικά καταστήματα κλπ.) περιοδικοί έλεγχοι από αρμόδια κρατικά όργανα, ανά 8,10 και 15 χρόνια, και θα επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητα δεν καταχωρήθηκαν στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου ή έχουν καταχωρηθεί με ψευδή στοιχεία.

 

Η ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί έχοντας πολυετή εμπειρία στον κλάδο των αδειοδοτήσεων και των ακινήτων, αναλαμβάνει με αξιοπιστία, την συμπλήρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, τόσο μεμονωμένων ακινήτων, όσο και ενιαίων κτιρίων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 2310841656

 

ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί ®
Ανδρεοπούλου 15, 1ος όροφος
Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310841656  |  E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.