Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου

Image
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ
Κάνουμε έρευνα για την πολεοδομική νομιμότητα του ακινήτου.
Image
ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΜΕ
Διενεργούμε αυτοψία και αναλυτική αποτύπωση του ακινήτου δημιουργώντας τα τελικά σχέδια.
Image
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ
Αναλαμβάνουμε τη διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων σχεδίων και εγγράφων και την Ταυτότητα Κτιρίου
ταυτότητα κτιρίου
1
Τι είναι η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου;
Η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου είναι ένας ηλεκτρονικός φάκελος που περιλαμβάνει σχέδια, μελέτες και έγγραφα που αφορούν σε ένα ακίητο. Σκοπός της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου είναι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και των αδειών ενός ακινήτου, καθώς και η παρακολούθηση των μεταβολών του, κατά τη διάρκεια του χρόνου ζωής τους. Ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4495/17 και οι σχετικές τροποποιήσεις του.
2
Η ταυτότητα κτιρίου αφορά αποκλειστικά σε ολόκληρο το κτίριο;
Όχι. Η ηλεκτρονική ταυτότητα διακρίνεται σε δυο κατηγορίες:
1. Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου που αφορά ολόκληρο κτίριο (οικοδομή, μονοκατοικία, μεζονέτα κ.λπ.)
2. Ηλεκτρονική Ταυτότητα Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας που αφορά σε μεμονωμένες ιδιοκτησίες (διαμερίσματα, μεμονωμένες κατοικίες συγκροτημάτων κλπ)
3
Είναι υποχρεωτική η Ταυτότητα Κτιρίου;
Ναι. Είναι υποχρεωτική για όλα τα ακίνητα ανεξαρτήτως μεγέθους και χρήσης.
4
Πότε πρέπει να κάνω την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου;
Αυτό εξαρτάται από τη χρήση του ακινήτου. Υπάρχουν 2 κατηγορίες ακινήτων ως προς την υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου:
– Κατηγορία 1 με υποχρέωση έκδοσης εντός προθεσμίας: Κτίρια Δημοσίου, Συνάθροιση Κοινού (κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, συνδεριακά κέντρα κλπ), Πρατήρια Καυσίμων, Συνεργεία Αυτοκινήτων, Τουριστικά Καταλύματα άνω των 300 τ.μ., Κτίρια Εκπαίδευσης (Σχολεία, Πανεπιστήμια κ.λπ.) και Κτίρια Υγείας (Νοσοκομεία, Κλινικές κλπ)
– Κατηγορία 2 με υποχρέωση έκδοσης πριν από συμβολαιογραφική πράξη (μεταβίβαση ακινήτου, γονική παροχή, δωρεά κ.λπ.): Εδώ ανήκουν όλες οι χρήσεις ακινήτων που δεν περιλαμβάνονται στην Κατηγορία 1, όπως οι κατοικίες, τα εμπορικά καταστήματα, οι βιομηχανίες, οι βιοτεχνίες, τα τουριστικά καταλύματα κάτω των 300 τ.μ. κ.λπ.
5
Έχω ένα διαμέρισμα που έχει καάποιες αυθαιρεσίες. Μπορώ να βγάλω ηλεκτρονική ταυτότητα;
Όχι. Εϊναι προϋπόθεση για την έκδοση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου ή Διηρημένης Ιδιοκτησίας, το ακίνητο να είναι νόμιμο ή να έχει τακτοποιηθεί οποιαδήποτε αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση
6
Τι ακριβώς πρέπει να κάνω;
Η Ταυτότητα Κτιρίου είναι μια πολεοδομική πράξη. Το μόνο που πρέπει να κάνετε εσείς, είναι να αναθέσετε σε εμάς όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στον παρακάτω τηλεφωνικό αριθμό και κλείστε ραντεβού με ένα μηχανικός μας
2310841656

Τακτοποίηση αυθαιρέτων

Οι μηχανικοί μας αναλαμβάνουν τη διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών ή χρήσων του ακινήτου σας

 NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter της ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί και μείνετε ενημερωμένοι για σημαντικές εξελίξεις σε τεχνικά, επενδυτικά και άλλα θέματα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ myERGON

Μέσω αυτής της υπηρεσίες μπορείτε να γράφετε την ερώτηση που θέλετε να κάνετε και ένας εκπρόσωπος της ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί θα σας επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό