Δείτε παρακάτω τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που υπάγονται στην απόφαση Αριθμ. οικ. 32790/392/Φ.15 που δημοσιεύθηκε στις 28/03/2017 και καθορίζει το περιεχόμενο και τη διαδικασία της γνωστοποίησης αναφορικά με τη λειτουργία μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων τροφίμων και ποτών, όπως αυτές ορίζονται στο Ν. 4442/2016.
Δείτε επίσης: 6 + 1 σημεία που πρέπει να εξασφαλίσετε πριν την ίδρυση επιχείρησης
10.11 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ
10.11.1 Επεξεργασία και συντήρηση κρέατος βοοειδών, χοιροειδών, αιγοπροβατοειδών, αλόγων και άλλων ιπποειδών, που διατίθεται νωπό ή διατηρημένο με απλή ψύξη
10.11.2 Επεξεργασία και συντήρηση βρώσιμων εντοσθίων βοοειδών, χοιροειδών, αιγοπροβατοειδών, αλόγων και άλλων ιπποειδών, που διατίθενται νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη
10.11.3 Επεξεργασία και συντήρηση κατεψυγμένων κρεάτων και βρώσιμων εντοσθίων άλλων κρεάτων και βρώσιμων εντοσθίων
10.11.4 Επεξεργασία μαλλιού, που έχει αφαιρεθεί από την προβιά νεκρών ζώων και ακατέργαστων δερμάτων και προβιών βοοειδών, ιπποειδών, αιγοειδών και προβατοειδών
10.11.5 Επεξεργασία λιπών βοοειδών, προβάτων, αιγών ή χοίρων
10.11.6 Επεξεργασία ωμών εντοσθίων, μη βρώσιμων
10.11.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής επεξεργασμένου και διατηρημένου κρέατος
10.12 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ
10.12.1 Επεξεργασία και συντήρηση κρέατος πουλερικών, που διατίθεται νωπό ή διατηρημένο με απλή ψύξη
10.12.2 Επεξεργασία και συντήρηση κρέατος πουλερικών, που διατίθεται κατεψυγμένο
10.12.3 Επεξεργασία λιπών πουλερικών
10.12.4 Επεξεργασία και συντήρηση βρώσιμων εντοσθίων πουλερικών
10.12.5 Επεξεργασία φτερών και πούπουλων και δερμάτων πουλιών με φτερά και πούπουλα
10.12.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής επεξεργασμένου και διατηρημένου κρέατος πουλερικών
10.13 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ
10.13.1 Παραγωγή διατηρημένων τροφών και παρασκευασμάτων κρέατος, εντοσθίων ή αίματος
10.13.9 Μαγείρεμα και άλλες υπηρεσίες παρασκευής για την παραγωγή προϊόντων κρέατος – Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας επεξεργασίας προϊόντων κρέατος και προϊόντων κρέατος πουλερικών
10.20 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΨΑΡΙΩΝ, ΚΑΡΚΙΝΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΩΝ
10.20.1 Επεξεργασία και συντήρηση ψαριών, που διατίθενται νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα
10.20.2 Επεξεργασία και συντήρηση ψαριών κατά άλλο τρόπο παρασκευασμένων ή διατηρημένων παραγωγή χαβιαριού και υποκατάστατων αυτού
10.20.3 Επεξεργασία και συντήρηση καρκινοειδών, μαλακίων και άλλων υδρόβιων ασπόνδυλων, που διαθέτονται κατεψυγμένα, παρασκευασμένα ή διατηρημένα
10.20.4 Επεξεργασία και συντήρηση αλευριών, σκονών και σβόλων (πελετών), και άλλων προϊόντων π.δ.κ.α. από ψάρια ή καρκινοειδή, μαλάκια ή άλλα ασπόνδυλα υδρόβια, ακατάλληλων νια ανθρώπινη κατανάλωση
10.20.9 Κάπνισμα και άλλες υπηρεσίες διατήρησης και παρασκευής νια την παραγωγή προϊόντων ψαριών – Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής επεξεργασμένων και διατηρημένων ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων
10.31 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΤΑΤΩΝ
10.31.1 Παρανωνή επεξεργασμένων και συντηρημένων πατατών
10.31.9 Μαγείρεμα και άλλες υπηρεσίες παρασκευής για πατάτες και προϊόντα πατάτας – εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής παρασκευασμένων και διατηρημένων πατατών
10.32 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΥΜΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
10.32.1 Παραγωγή χυμών φρούτων και λαχανικών
10.32.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής χυμών φρούτων και λαχανικών
10.39 ΑΛΛΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
10.39.1 Παραγωγή επεξεργασμένων και συντηρημένων λαχανικών, εκτός από πατάτες
10.39.2 Παραγωγή επεξεργασμένων και συντηρημένων φρούτων και καρπών με κέλυφος
10.39.3 Παραγωγή φυτικών υλών και φυτικών απορριμμάτων, φυτικών υπολειμμάτων και υποπροϊόντων
10.39.9 Μαγείρεμα και άλλες υπηρεσίες παρασκευής για τη διατήρηση φρούτων και λαχανικών – Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής άλλων παρασκευασμένων και συντηρημένων φρούτων και λαχανικών
10.41 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΩΝ
10.41.1 Παραγωγή ζωικών ελαίων και λιπών και των κλασμάτων τους, που διατίθενται ακατέργαστα
10.41.2 Παραγωγή φυτικών ελαίων, που διατίθενται ακατέργαστα
10.41.3 Παραγωγή χονδραδιών βαμβακιού (linter)
10.41.4 Παραγωγή ελαιοπιτών και άλλων στερεών κατάλοιπων φυτικών λιπών ή ελαίων αλευριών και χονδράλευρων από ελαιούχους σπόρους ή καρπούς
10.41.5 Παραγωγή εξευγενισμένων ελαίων, εκτός των καταλοίπων
10.41.6 Παραγωγή ζωικών ή φυτικών λιπών και ελαίων και των κλασμάτων τους, υδρογονωμένων, εστεροποιημένων, αλλά χωρίς να έχουν υποστεί περαιτέρω παρασκευή
10.41.7 Παραγωγή φυτικών κηρών (εκτός από τα τριγλυκερίδια) – γαλακτωμάτων δέρματος (δερματέλαιων) – κατάλοιπων της επεξεργασίας λιπαρών ουσιών ή ζωικών ή φυτικών κηρών
10.41.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής ελαίων και λιπών
10.42 ΠΑΡΑΓΝΩΓΗ ΜΑΡΝΑΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΛΙΠΩΝ
10.42.1 Παραγωγή μαργαρίνης και παρόμοιων βρώσιμων λιπών
10.42.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής μαργαρίνης και παρόμοιων βρώσιμων λιπών
10.51 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ
10.51.1 Παραγωγή επεξεργασμένου ρευστού γάλακτος και κρέμας γάλακτος
10.51.2 Παραγωγή γάλακτος σε στερεή μορφή
10.51.3 Παραγωγή βουτύρου και γαλακτοκομικών για επάλειψη
10.51.4 Παραγωγή τυριού και τυροπήγματος (πηγμένου γάλακτος για τυρί)
10.51.5 Παραγωγή άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων 10.51.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας επεξεργασίας γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων
10.52 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΓΩΤΩΝ
10.52.1 Παραγωγή παγωτού και άλλων ειδών βρώσιμου πάγου
10.52.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας επεξεργασίας παγωτών
10.61 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΩΝ
10.61.1 Παραγωγή ρυζιού, πλήρους ή μερικής αλέσεως ή αποφλοιωμένου ή σε θραύσματα
10.61.2 Παραγωγή αλευριών σιτηρών και φυτικών αλευριών μειγμάτων τους
10.61.3 Παραγωγή χόνδρων (μπλιγουριού), χονδράλευρων και σβόλων και άλλων προϊόντων δημητριακών
10.61.4 Παραγωγή πίτουρου, πιτουράλευρων και άλλων κατάλοιπων από την επεξεργασία σιτηρών
10.61.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής προϊόντων αλευρόμυλων
10.62 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΜΥΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΜΥΛΟΥ
10.62.1 Παραγωγή αμύλων και προϊόντων αμύλου· σακχάρων και σιροπιών ζαχάρεων π.δ.κ.α.
10.62.2 Παραγωγή κατάλοιπων αμυλοποιίας και παρόμοιων κατάλοιπων
10.62.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής αμύλων και αμυλωδών προϊόντων
10.71 ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΩΠΩΝ ΕΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
10.71.1 Παραγωγή ψωμιού, νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων
10.71.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής νωπού ή κατεψυγμένου ψωμιού, ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων
10.72 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΞΙΜΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
10.72.1 Παραγωγή παξιμαδιών και μπισκότων παραγωγή διατηρούμενων ειδών ζαχαροπλαστικής
10.72.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παρασκευής παξιμαδιών και μπισκότων διατηρούμενων ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων
10.73 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΚΑΡΟΝΙΩΝ, ΛΑΖΑΝΙΩΝ, ΚΟΥΣΚΟΥΣΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΑΛΕΥΡΩΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
10.73.1 Παραγωγή μακαρονιών, ρυζομακάρονων (noodles), κουσκούς και παρόμοιων αλευρωδών προϊόντων
10.73.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής μακαρονιών, ρυζομακάρονων (noodles), κουσκούς και παρόμοιων αλευρωδών προϊόντων
10.82 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΚΑΟ, ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΤΩΝ
10.82.1 Παραγωγή πάστας κακάου (κακαομάζας), αποβουτυρωμένης ή μη, βουτύρου, λίπους και λαδιού κακάου και κακάου σε σκόνη
10.82.2 Παραγωγή προϊόντων σοκολατοποιίας και ζαχαροπλαστικής
10.82.3 Παρανωνή κελυφών, μεμβρανών (φλουδών) και άλλων απορριμμάτων κακάου
10.82.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής κακάου, σοκολάτας και ζαχαρωτών
10.83 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΦΕ
10.83.1 Επεξεργασία τσαγιού και καφέ
10.83.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής καφέ και τσαγιού
10.84 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΡΤΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΩΝ
10.84.1 Παραγωγή ξιδιού – σαλτσών ανάμεικτων καρυκευμάτων αλευριού και χονδράλευρου σιναπιού – παρασκευασμένης μουστάρδας
10.84.2 Παραγωγή μπαχαρικών, που διαθέτονται κατεργασμένα
10.84.3 Παραγωγή αλατιού κατάλληλου για τρόφιμα
10.84.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής αρτυμάτων και καρυκευμάτων
10.85 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΩΝ
10.85.1 Παραγωγή έτοιμων γευμάτων και φαγητών
10.85.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής έτοιμων γευμάτων και φαγητών
10.86 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΤΡΟΦΩΝ
10.86.1 Παραγωγή ομογενοποιημένων παρασκευασμάτων διατροφής και διαιτητικών τροφών
10.86.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής ομογενοποιημένων παρασκευασμάτων διατροφής και διαιτητικών τροφών
10.89 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Π.Δ.Κ.Α.
10.89.1 Παραγωγή σουπών, αβγών, μαγιών και άλλων προϊόντων διατροφής· εκχυλισμάτων και ζωμών κρέατος, ψαριών και υδρόβιων ασπόνδυλων
10.89.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής άλλων προϊόντων διατροφής π.δ.κ.α.
10.91 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΚΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ
10.91.1 Παραγωγή παρασκευασμένων ζωοτροφών για ζώα που εκτρέφονται σε αγροκτήματα, εκτός από χονδράλευρα και σβόλους τριφυλλιού
10.91.2 Παραγωγή χονδράλευρου και σβόλων τριφυλλιού (alfalfa)
10.91.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής ζωοτροφών για ζώα εκτρεφόμενα σε αγροκτήματα
10.92 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
10.92.1 Παραγωγή παρασκευασμένων τροφών για ζώα συντροφιάς
10.92.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής τροφίμων για ζώα συντροφιάς
11.01 ΑΠΟΣΤΑΞΗ, ΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ (ΑΝΑΔΙΥΛΙΣΗ) ΚΑΙ ΑΝΑΜΙΞΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ
11.01.1 Παραγωγή αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών
11.01.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας απόσταξης αλκοολούχων ποτών
11.02 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
11.02.1 Παραγωγή οίνου από νωπά σταφύλια – μούστου σταφυλιών
11.02.2 Παραγωγή οινολασπών (κατακαθιών) – τρυγίας ακάθαρτης
11.02.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής οίνου από σταφύλια
11.03 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΗΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ
11.03.1 Παραγωγή άλλων ποτών που προέρχονται από ζύμωση (π.χ. μηλίτη, απίτη, υδρομελιού) – μειγμάτων ποτών που περιέχουν αλκοόλη
11.03.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής μηλίτη και άλλων οίνων από φρούτα
11.04 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΛΛΩΝ ΜΗ ΑΠΟΣΤΑΓΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΖΥΜΩΣΗ
11.04.1 Παραγωγή βερμούτ και άλλων ειδών αρωματικού κρασιού από νωπά σταφύλια
11.04.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής άλλων μη αποσταγμένων ποτών που προέρχονται από ζύμωση
11.05 ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
11.05.1 Παραγωγή μπίρας, εκτός από κατάλοιπα ζυθοποιίας
11.05.2 Παραγωγή κατάλοιπων ζυθοποιίας ή απόσταξης
11.05.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής μπίρας
11.06 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΥΝΗΣ
11.06.1 Παραγωγή βύνης
11.06.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής βύνης
11.07 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΝΕΡΩΝ
11.07.1 Παραγωγή μεταλλικών νερών και αναψυκτικών
11.07.9 Εργασίες υπεργολαβίας στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής μεταλλικών νερών και αναψυκτικών
82.92 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
82.92.1 Υπηρεσίες συσκευασίας